Приблизно 100 підприємств переїхали в західні регіони України
31 Бер 2022

З початку війни у межах державної програми релокації бізнесу із зони бойових дій на захід України переїхало 98 підприємств. Про результати програми станом на сьогодні розповіла у Facebook перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко.
“Станом на сьогодні потужності 98 підприємств уже перевезено на Західну Україну. 375 учасників програми перебувають у стадії переїзду. Загалом Міністерством економіки отримано 1164 заявки від підприємців, з яких 1058 уже оброблено”, – пише вона.

Свириденко нагадала, що програмою релокації може скористатися кожен підприємець, бізнес якого опинився під загрозою через війну. Ідеться як про великі виробництва, так і про малі підприємства, де працює кілька десятків людей.

Для допомоги з релокацією потрібно заповнити заявку за посиланням . Держава допоможе підібрати майданчики для розміщення виробництва, перемістити та розселити персонал, а також знайти працівників на місці після переїзду.

Також держава забезпечить логістику, надавши власний транспорт. Для цього буде використано потужності “Укрзалізниці” та “Укрпошти”, а у разі додаткової необхідності залучають субпідрядників, які мають змогу транспортувати вантажі.

“Масштабне переміщення бізнесу на безпечні території допоможе Україні зберегти виробництво, робочі місця та задовольнити попит армії і цивільного населення на низку товарів і послуг, що критично необхідні для перемоги над ворогом”, – наголосила міністерка.

Джерело:gordonua

Останні новини:
Презентували інвестиційний клімат та ключові проекти Львова для бізнес делегації з Королівства Нідерландів

Офіційна делегація на чолі з Почесним консулом України в Нідерландах

Детальніше
Відбулося перше навчання для пацієнтів UNBROKEN Ukraine в рамках проекту Центру для працевлаштування людей з інвалідністю

18 квітня, відбулося перше навчання для пацієнтів реабілітаційного UNBROKEN Ukraine

Детальніше