ОГОЛОШЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОГО КОНКУРСУ
20 Гру 2021

Львівська міська рада оголошує конкурс з визначення інвестора для реалізації інвестиційного проекту “Створення книгарні з читацьким залом та мистецькими елементами на вул. Академіка В. Гнатюка, 20-22“

Львівська міська рада оголошує конкурс з визначення інвестора для реалізації інвестиційного проекту “Створення книгарні з читацьким залом та мистецькими елементами на вул. Академіка В. Гнатюка, 20-22“

 

Керуючись Законами України “Про інвестиційну діяльність“ та “Про місцеве самоврядування в Україні“, відповідно до ухвали Львівської міської ради від 18.07.2013 №2547 “Про затвердження Положення про здійснення інвестиційної діяльності у м. Львові“ (зі змінами), на виконання ухвал Львівської міської ради від 16.09.2021 №1249 “Про затвердження об’єкта інвестування “Культурно-мистецький простір у приміщеннях на вул. Академіка В. Гнатюка 20-22“ та від 25.11.2021 №1699 «Про затвердження інвестиційного проекту “Створення книгарні з читацьким залом та мистецькими елементами на вул. Академіка В. Гнатюка, 20-22“», з метою розвитку закладів культури та книговидавництва, залучення інвестиційних коштів для відновлення і збереження об’єкта комунальної власності на вул. Академіка В. Гнатюка 20-22, оголошується конкурс з визначення інвестора, який запропонує найкращі умови для реалізації інвестиційного проекту “Створення книгарні з читацьким залом та мистецькими елементами на вул. Академіка В. Гнатюка, 20-22“.

Проведення інвестиційного конкурсу здійснює Спеціальна конкурсна комісія Львівської міської ради для проведення інвестиційного конкурсу з реалізації інвестиційного проекту “Створення книгарні з читацьким залом та мистецькими елементами на вул. Академіка В. Гнатюка, 20-22“ (далі – Конкурсна комісія). Управління інвестицій та проектів департаменту економічного розвитку Львівської міської ради виконує функції організатора конкурсу (далі – Організатор конкурсу).

 

  1. Інформація про об’єкт інвестування.

1.1. Об’єкт інвестування – нежитлові приміщення першого поверху на вул. Академіка В. Гнатюка, 20-22, під № № 54-1, 54-2, 54-3, 54-4, 54-5, 54-6, 54-7, 54-8, 54-9, 54-10 загальною площею 382,2 кв. м (далі – Об’єкт інвестування).

1.2. Місцезнаходження Об’єкта інвестування (адреса) – вул. Академіка В. Гнатюка, 20-22 (приміщення колишніх залізничних кас).

1.3. Загальна площа Об’єкта інвестування – 382,2 кв. м.

1.4. Інші технічні характеристики Об’єкта інвестування визначені у технічному паспорті, який є складовою конкурсної документації.

 

  1. Інформація про інвестиційний проект.

2.1. Інвестиційний проект “Створення книгарні з читацьким залом та мистецькими елементами на вул. Академіка В. Гнатюка, 20-22“ передбачає створення в комунальних приміщеннях на вул. Академіка В. Гнатюка, 20-22 у м. Львові, сучасної креативної книгарні культурного спрямування, яка поєднуватиме в собі читацький зал та мистецькі елементи. Під мистецькими елементами розуміються виявлені під час ремонтно-реставраційних робіт автентичні елементи, які мають історичну та культурну цінність.

Детальна характеристика інвестиційного проекту визначена ухвалою Львівської міської ради від 25.11.2021 №1699 «Про затвердження інвестиційного проекту “Створення книгарні з читацьким залом та мистецькими елементами на вул. Академіка В. Гнатюка, 20-22“» (далі – Ухвала).

2.2. Цільове призначення Об’єкта інвестування згідно умов інвестиційного проекту:

2.2.1. Продаж книг, періодики різних видів і жанрів у форматі книгарні загального типу.

2.2.2. Організація та проведення тематичних зустрічей, конференцій, презентацій, прес-конференцій, читань з метою популяризації україномовного продукту.

2.2.3. Організація та проведення навчань, семінарів, майстер-класів, зокрема курсів письменницької майстерності, літературних резиденцій тощо.

2.2.4. Функціонування окремого залу для читань.

2.2.5. Функціонування простору у форматі коворкінгу.

2.2.6. Науково-дослідна, науково-виробнича діяльність.

2.2.7. Без можливості розміщення закладу харчування.

2.2.8. Не менше 50% книг асортименту книгарні повинні бути філософської, культурологічної, історичної, політологічної, літературознавчої, релігійної та гуманітарної тематики, природничих та точних наук, архітектури та урбаністики.

2.2.9. Забороняється реалізація російськомовного продукту.

2.3. Інвестиційний проект передбачає створення книгарні, яка складатиметься з таких компонентів:

2.3.1. Зали для розповсюдження та продажу книг і періодики різних видів і жанрів у форматі книгарні загального типу.

2.3.2. Мультифункціональний простір – лекторію для проведення зустрічей, конференцій, презентацій, прес-конференцій, виставок, навчань, семінарів, майстер-класів, воркшопів, курсів письменницької майстерності, літературних резиденцій тощо.

2.3.3. Окремий зал для читання.

2.3.4. Коворкінг – простір.

2.3.5. Конференц-зал закритого типу.

2.3.6. Технічні приміщення.

 

  1. Основні умови інвестування:

3.1. Інвестиційний договір та охоронний договір укладаються за результатами інвестиційного конкурсу з інвестором-переможцем інвестиційного конкурсу.

3.2. Стороною інвестиційного договору від імені Львівської міської ради є Львівське комунальне підприємство “Агенція ресурсів Львівської міської ради“.

3.3. Інвестор зобов’язаний:

3.3.1. Протягом 2 років з дати підписання інвестиційного договору ввести в експлуатацію книгарню з компонентами відповідно до п.2.3, при цьому:

3.3.1.1. Протягом 1 року з дати підписання інвестиційного договору виготовити проектно-кошторисну документацію ремонтно-реставраційних робіт Об’єкта інвестування, здійснити її експертизу та отримати дозвільні документи на початок робіт.

3.3.1.2. Протягом 1 року з дати отримання дозвільних документів на початок робіт здійснити ремонтно-реставраційні роботи Об’єкта інвестування та його фасадів, і провести роботи з облаштування книгарні з компонентами відповідно до п.2.3.

3.3.2. Інвестувати в Об’єкт інвестування та створення книгарні з читацьким залом та мистецькими елементами на вул. Академіка В. Гнатюка, 20-22 не менше 5 млн. грн.

3.3.3. Проектування та роботи здійснювати з врахуванням вимог захисту традиційного середовища історичного ареалу міста, візуального, композиційного та естетичного сприйняття будівлі, та відповідно до вимог Державних будівельних норм, Державних санітарних правил і норм, норм пожежної безпеки, законодавства про охорону культурної спадщини та інших нормативно-правових та інших нормативних актів.

3.3.4. Опрацювати паспорт опорядження фасаду будинку та узгодити його з управлінням охорони історичного середовища Львівської міської ради.

3.3.5. Забезпечити збереження виявлених мистецьких елементів, що мають історичну та культурну цінність, та забезпечити участь управління охорони історичного середовища Львівської міської ради спільно з авторським наглядом здійснювати контроль за проведенням всіх ремонтно-реставраційних робіт.

3.3.6. Дотримуватись цільового призначення Об’єкта інвестування відповідно до п.2.2.

3.3.7. Не змінювати цільове призначення Об’єкта інвестування.

3.3.8. На вимогу управління культури департаменту розвитку Львівської міської ради та відповідного попереднього повідомлення інвестора:

3.3.8.1. Надавати у безкоштовне користування будь-який простір книгарні на щонайменше 12 год. на місяць.

3.3.8.2. Надати у безкоштовне користування простір для розміщення промоційних матеріалів.

3.3.9. Після здійснення робіт, передбачених Інвестиційним проектом, виготовити та передати технічний паспорт Об’єкта інвестування балансоутримувачу.

3.4. Інвестор отримує Об’єкт інвестування для реалізації інвестиційного проекту на 10 років з можливістю продовження.

3.5. У разі створення переробленої речі, нової речі, а також у разі невід’ємних покращень, здійснених під час ремонтно-реставраційних робіт, ці об’єкти визнаються комунальною власністю.

3.6. Управління комунальної власності департаменту економічного розвитку Львівської міської ради після виконання інвестором-переможцем пункту 3.3.1, у разі наявності правових та технічних підстав, у порядку, передбаченому законодавством України, здійснює реєстрацію права власності на відповідні будівлі та/чи їх частини за територіальною громадою м. Львова.

3.7. Джерелом фінансування виконання зобов’язань інвестора з проведення ремонтно-реставраційних робіт Об’єкта інвестування, а також створення книгарні з читацьким залом та мистецькими елементами є його власні та залучені кошти.

3.8. Витрати, понесені Львівською міською радою в ході підготовки інвестиційного проекту, компенсовує інвестор – переможець конкурсу.

3.9. Розмір реєстраційного внеску для потенційних учасників інвестиційного конкурсу становить 15 тис. грн.

3.10. Після визначення переможця інвестиційного конкурсу укладається інвестиційний договір, відповідно до проекту інвестиційного договору затвердженого Ухвалою. 

 

  1. Умови участі в інвестиційному конкурсі:

4.1. У конкурсі можуть брати участь юридичні особи (резиденти України) незалежно від організаційно-правової форми, що внесені до Реєстру вітчизняних видавництв та підприємств книгорозповсюдження, що забезпечують підготовку, випуск та (чи) розповсюдження не менш як 50 відсотків книжкової продукції державною мовою (за винятком видань рекламного та еротичного характеру) та, які підтвердили намір взяти участь через подачу заявки на участь в інвестиційному конкурсі, а також на момент розкриття заявок здійснили оплату реєстраційного внеску, що підтверджуються відповідними платіжними документами.

4.2. Кваліфікаційні вимоги до учасників конкурсу:

4.2.1. Заявник не перебуває на стадії банкрутства, санації або ліквідації.

4.2.2. Майно заявника не перебуває у заставі, під арештом та не має інших обтяжень.

4.2.3. Заявник не має заборгованості перед бюджетом на час подання заявки.

4.2.4. Заявник має можливість забезпечити належне фінансування інвестиційної діяльності, що документально підтверджується.

4.2.5. Заявник оплатив реєстраційний внесок.

4.2.6. Заявник повинен бути включений до Реєстру вітчизняних видавництв та підприємств книгорозповсюдження, що забезпечують підготовку, випуск та (чи) розповсюдження не менш як 50 відсотків книжкової продукції державною мовою (за винятком видань рекламного та еротичного характеру), а також володіти виданою книжковою продукцією від імені свого видавництва.

4.3. Критерії визначення переможця конкурсу:

Розмір інвестиційного внеску, вищого від фіксованого порогу у 5 млн. грн. не є визначальним для визначення переможця інвестиційного конкурсу. Переможець конкурсу визначається насамперед за критеріями відповідності інвестиційного проекту до потреб міста та наукової спільноти, що визначено особливими критеріями визначення переможця конкурсу, а саме:

4.3.1. Найкраща цілісна концепція підтримки українського наукового книговидання і книгорозповсюдження у м. Львові, що містить:

4.3.1.1. Програму співпраці у галузі книгорозповсюдження з університетами та академічними науковими спільнотами.

4.3.1.2. Програму співпраці з українськими видавництвами, що спеціалізуються у галузі видання наукової, науково-популярної книги, задля досягнення режиму роботи книгарні у форматі “опен-маркет”, де без обмежень будуть представлені всі гравці українського видавничого процесу;

4.3.1.3. Пропозиції щодо механізмів пріоретизації роботи з видавництвами, що спеціалізуються у галузі видання наукової, науково-популярної літератури, а також механізмів залучення наукової книжкової продукції країн ЄС, Великої Британії, США тощо.

4.3.2. Міжнародна апробація видавничої діяльності, активна участь у літературних, наукових та книговидавничих процесах і заходах.

4.3.3. Найбільш авторитетні премії, отримані учасником у галузі літератури та книговидання, як українські так і міжнародні, що підтверджується відповідними документами.

4.3.4. Досвід успішної співпраці з академічними спільнотами у виданні чи підтримці науково-дослідницьких проектів.

4.3.5. Найкращі умови використання Об’єкта інвестування для надання послуг щодо задоволення суспільних потреб згідно з умовами розділу 5 додатка 1 Ухвали.

4.3.6. Залучення до реалізації інвестиційного проекту компаній, з досвідом впровадження проектів культурного на наукового менеджменту у книговидавництві, з конкретними успішними прикладами підтримки наукових спільнот, наукових досліджень та апробованих на міжнародному рівні і в Україні.

4.4. Порядок участі в інвестиційному конкурсі:

4.4.1. Отримання конкурсної документації на підставі письмового звернення до Організатора конкурсу.

4.4.2. Подання Заявки на участь у конкурсі до Конкурсної комісії.

4.5. Порядок отримання конкурсної документації:

4.5.1. Після оголошення конкурсу юридична особа, яка має намір взяти участь у конкурсі, повинна отримати конкурсну документацію.

4.5.2. Видача конкурсної документації проводиться Організатором конкурсу у відповідь на письмовий запит, поданий на його поштову адресу, в якому претендент обов’язково зазначає свою електронну адресу.

4.5.3. Конкурсна документація надається претенденту виключно в електронній формі, на вказану в запиті електронну адресу.

 

  1. Інформація про реєстраційний внесок:

5.1. Розмір реєстраційного внеску становить 15 тис. грн.

5.2. Реквізити розрахункового рахунку, на який повинен бути внесений реєстраційний внесок: Департамент економічного розвитку Львівської міської ради; юридична та фактична адреса: 79008, м. Львів, пл. Ринок, 1; р/р UA588201720344251011300020170; ДКСУ у м. Києві; ЄДРПОУ 34814859.

5.3. Реєстраційний внесок сплачується шляхом безготівкового перерахування коштів на розрахунковий рахунок департаменту економічного розвитку Львівської міської ради (в складі якого здійснює діяльність Організатор конкурсу) та використовується з метою організації, підготовки та проведення інвестиційного конкурсу. Реєстраційний внесок не повертається.

 

  1. Подання заявок на участь в інвестиційному конкурсі:

6.1. Спосіб та місце подання: заявка подається до Конкурсної комісії у письмовій формі на поштову адресу: 79006, м. Львів, пл. Ринок 1, каб. 317.

6.2. Термін подання заявок: з моменту публікації оголошення про проведення конкурсу до 17 год. 00 хв. 1 лютого 2022 р.

6.3. Кінцевий термін подання заявки: до 17 год. 00 хв. 1 лютого 2022 р.

 

  1. Розкриття заявок на участь в інвестиційному конкурсі:

7.1. Місце: м. Львів, пл. Ринок, 1, каб. 217.

7.2. Час та дата: 09 год. 00 хв, 8 лютого 2022 р.

7.3. До участі у процедурі розкриття заявок допускаються усі заявники або їх уповноважені представники.

 

  1. Інформація про Організатора конкурсу:

8.1. Організатором конкурсу та органом, до якого слід звертатися за додатковою інформацією є управління інвестицій та проектів департаменту економічного розвитку Львівської міської ради.

8.2. Поштова та фактична адреса: 79008, м. Львів, пл. Ринок, 1, каб. 317.

8.3. Контактний телефон: (032) 254 6006.

8.4. Електронна пошта: [email protected].

8.5. Час роботи: понеділок-четвер – з 8.00 до 17.00; п’ятниця – з 8.00 до 16.00.

Останні новини:
Презентували інвестиційний клімат та ключові проекти Львова для бізнес делегації з Королівства Нідерландів

Офіційна делегація на чолі з Почесним консулом України в Нідерландах

Детальніше
Відбулося перше навчання для пацієнтів UNBROKEN Ukraine в рамках проекту Центру для працевлаштування людей з інвалідністю

18 квітня, відбулося перше навчання для пацієнтів реабілітаційного UNBROKEN Ukraine

Детальніше