ЄБРР зупинив доступ росії та Білорусі до фінансування
05 Кві 2022
Рада керівників Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) підтримала зупинення доступу до фінансування для росії та Білорусі через повномасштабне вторгнення в Україну. Про це йдеться у повідомленні банку.

Рішення Ради керівників набирає чинності негайно. Це означає, що ні в росії, ні в Білорусі не може бути фінансування нових проєктів чи заходів технічного співробітництва.

Також у банку є право зупинити або скасувати подальші виплати на попередні проєкти. Крім того, ЄБРР закриває свої офіси у Москві та Мінську.

Член ради директорів банку від України Артем Шевальов зазначив, що ЄБРР став першою міжнародною організацією, що ухвалила рішення про припинення фінансування цих двох країн.

Водночас зараз ЄБРР зосереджується на пакеті підтримки на 2 млрд євро для України та інших країн поряд, що постраждали від кризи переселенців.

ЄБРР — це міжнародний фінансово-кредитний інститут, що надає допомогу країнам від Центральної Європи до Центральної Азії для проведення ринкових реформ, активного інтегрування економік цих країн у міжнародні господарські зв’язки.

Джерело: Громадське

Останні новини:
Презентували інвестиційний клімат та ключові проекти Львова для бізнес делегації з Королівства Нідерландів

Офіційна делегація на чолі з Почесним консулом України в Нідерландах

Детальніше
Відбулося перше навчання для пацієнтів UNBROKEN Ukraine в рамках проекту Центру для працевлаштування людей з інвалідністю

18 квітня, відбулося перше навчання для пацієнтів реабілітаційного UNBROKEN Ukraine

Детальніше